Business Internaţional

Europa revine pe plus după anunţul Moody's privind ratingurile principalelor bănci franceze

Europa revine pe plus după anunţul Moody's privind ratingurile principalelor bănci franceze

Autor: Adrian Voicu

14.09.2011, 12:20 902

Titlurile tranzacţionate la bursele europene au revenit pe plus, după ce în deschidere au ameninţat cu încă o zi de scăderi.

În ciuda presiunilor la care încă mai sunt supuse unele bănci la tranzacţionare, indicele Stoxx Europe 600 a avansat la mijlocul zilei cu 0,47%, după ce ieri a avansat cu 0,9% în urma declaraţiilor cancelarului german Angela Merkel care a eliminat orice posibilitate de intrare în default a Greciei.

Anunţul Moody's de reducere a ratingurilor băncilor Societe Generale şi Credit Agricole pare să fi liniştit investitorii, titlurile celor două bănci coborând cu doar 0,66% în jurul orei 12:10.

Cu toate acestea, BNP Paribas pare să fie cea mai lovită, titlurile coborând cu 4,20%, după ce agenţia de evaluare financiară a anunţat că va continua să ţină sub supraveghere ratingul băncii.

Indicele bursei de la Paris, CAC 40 a avansat cu 0,17%, în timp ce indicele german DAX 30 a urcat cu 0,01%, iar indicele britanic FTSE 100 a câştigat 0,40 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO