Business Internaţional

Europa îşi evacuează expaţii din Libia. Marea Britanie îşi trimite navele de război pentru evacuarea cetăţenilor

Europa îşi evacuează expaţii din Libia. Marea Britanie îşi trimite navele de război pentru evacuarea cetăţenilor

Autor: Adrian Voicu

23.02.2011, 13:29 27

Tot mai multe ţări din Europa au început să îşi aducă acasăexpaţii din Libia, operaţiunile fiind începute de Turcia care, aadus din Benghazi, estul Libiei, la bordul a două feriboturi 3.000de persoane.

De asemenea, două avioane transportând francezi au aterizat laParis venind din Tripoli, iar 118 ruşi au plecat înapoi înţară.

Conform rapoartelor aeroportul din Tripoli a fost asaltat decălători, expaţii fiind dornici să părăsească cât mai repedeţara.

Oficiali ai mai multor ţări citaţi de BBC, au indicat că existăîntârzieri în aprobarea aterizărilor pe aeroportul libian.

Trei avioane ruse ar trebui să continue evacuările expaţilor. Unavion bulgăresc a preluat de asemenea cetăţeni ai Bulgariei aflaţiîn Libia.

SUA a trimis un feribot din Malta pentru a transporta cetăţenii,în timp ce Marea Britanie a trimis o navă de război, HMSCumberland, pe coasta libiană în aşteptarea unei evacuări pemare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO