Business Internaţional

Euronext si Deutsche Boerse ridica miza

10.01.2005, 00:00 12



Bursa pan-europeana Euronext ar putea fi pregatita sa lanseze o oferta in cash pentru preluarea London Stock Exchange (LSE), relateaza BBC News.



Jean-Francois Theodore, seful Euronext, s-a intalnit cu Clara Furse, CEO al LSE, la numai o zi dupa ce si rivalul german si-a sustinut cazul.



Deutsche Boerse a declarat ca discutiile cu bursa londoneza au fost "constructive, profesionale si prietenoase". Euronext nu a comentat rezultatul intalnirii cu delegatia LSE.



Investitorii se asteapta ca bursa germana sa-si majoreze oferta la 1,5 miliarde lire sterline (2,12 miliarde euro).



Oferta initiala inaintata de Deutsche Boerse, respinsa de bursa din Londra, s-a cifrat la 1,3 miliarde lire sterline (1,84 miliarde euro). Potrivit unor voci din piata, Euronext ar putea dispune de fonduri pentru a formula o oferta cash de 1,4 miliarde lire sterline (1,98 miliarde euro).



Pana in prezent insa, nici unul din concurenti nu a lansat o oferta oficiala. O eventuala tranzactie ar duce la constituirea celui mai mare operator de bursa din Europa si al doilea din lume, dupa bursa din New York (New York Stock Exchange).



Recent, sindicatele reprezentand personalul Deutsche Boerse si-au exprimat temerile in legatura cu transferarea a 300 de locuri de munca in capitala britanica, in cazul in care preluarea s-ar finaliza cu succes. "Consiliul sindicatului si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca tranzactionarea de titluri financiare si de instrumente derivate ar putea fi condusa in viitor de la Londra", a afirmat o sursa din cadrul sindicatului. ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO