Business Internaţional

Euronext nu se grabeste cu aliantele

31.08.2000, 00:00 10



Euronext, bursa electronica ce va rezulta din fuziunea pietelor din Amsterdam, Paris si Bruxelles, nu va lua in discutie diferite posibilitati de extindere pana in momentul in care noul sistem va incepe sa functioneze, au declarat ieri surse apropiate afacerii, citate de Reuters.

"Euronext este ocupata deocamdata cu operatiunile interne legate de fuziune", a declarat un oficial olandez.

Potrivit calendarului initial, incheierea procedurilor de fuziune trebuie sa aiba loc pe 22 septembrie.

Pe de alta parte, aceeasi sursa a afirmat ca "piata londoneza reprezinta un partener interesant pentru Euronext, care a inceput deja tatonarile, insa fara prea mare succes".

La sfarsitul saptamanii trecute, LSE a respins o oferta de 800 de milioane de lire sterline (1,18 miliarde de dolari) venita din partea operatorului bursier suedez OM Group - proprietarul bursei de valori din Stockolm, anuntand in acelasi timp ca infiintarea bursei internationale iX se va desfasura conform programului initial.

Platforma de tranzactii integrate a Euronext, creata in urma fuziunii burselor din Paris, Amsterdam si Bruxelles, va deveni operationala cel tarziu in luna aprilie 2001, dupa cum a declarat presedintele Euronext, Jean-FranA§ois Théodore.

Fuziunea burselor din Paris, Bruxelles si Amsterdam ar veni in intampinarea solicitarilor investitorilor ca pietele europene sa isi adapteze programul orar in functie de cel de pe Wall Street, apreciaza brokerii.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO