Business Internaţional

Euromonitor: 285.000 de turişti ar putea evita Marea Britanie în 2017, din cauza atacurilor recente

Euromonitor: 285.000 de turişti ar putea evita Marea...

Autor: Anca Olteanu

06.06.2017, 13:35 54

„Trei atacuri teribile în trei luni au creat pagube serioase asupra brandului şi imaginii Marii Britanii ca destinaţie de călătorie”, a spus Henry Harteveldt, un analist independent din San Francisco.

Londra este al treilea cel mai popular oraş din lume pentru turişti şi primeşte, anual, aproape 19 milioane de călători. Turismul a crescut pe fondul unei lire slabe care a redus costurile călătoriilor pentru străini.

Astfel de evenimente ar putea inversa evoluţia înregistrată în domeniul turismului, precum s-a întâmplat în cazul atacurilor teroriste din noiembrie 2015, din Paris, potrivit CNN Money.

Cercetări ale firmei de călătorie ForwardKeys au evidenţiat că sosirile internaţionale în Paris au scăzut cu 12% de-a lungul celor trei-patru luni în urma atacului. La mai bine de un an de la atentatele din Franţa, turismul din Paris încă nu şi-a revenit complet.

Patrick Surry, cercetător al firmei de călătorie Hopper, se aşteaptă ca ultimul atac din Londra să îi influenţeze pe oameni să stea mai aproape de casă. „Deşi riscul de a fi direct implicat într-un incident terorist este mic comparativ cu alte pericole zilnice, impactul emoţional şi acoperirea media vor creşte nivelul general de frică şi insecuritate în legătură cu călătoriile internaţionale”, a spus acesta.

În plus, preţurile scăzute ale petrolului ar putea duce la micşorarea preţurilor plătite de companiile aeriene de pasageri pentru o anumită călătorie, în următoarele luni, a precizat Surry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO