Business Internaţional

Euforie pe bursele europene: Gigantul Richemont, deţinătorul Cartier, a anunţat o creştere a veniturilor cu 22% în primul trimestru al acestui an

Euforie pe bursele europene: Gigantul Richemont,...

Autor: Valeriu Dănilă

12.05.2023, 16:34 166

Gigantul de lux Richemont a raportat vineri rezultate peste aşteptările analiştilor datorate cererii ridicate în piaţa chineză pentru bijuterii şi ceasuri în primul trimestru al acestui an, scrie Reuters.

Vânzările companiei ce are în portofoliu branduri precum Cartier şi Van Cleef & Arpels au crescut cu 22% la preţuri constante, susţinute de o creştere puternică în Asia-Pacific, Europa, precum şi SUA.

Acţiunile au crescut cu peste 5% la începutul tranzacţiilor şi au atins un record de 158,50 franci elveţieni.

Vânzările Richemont au depăşit cele mai optimiste estimări de pe piaţă, a declarat Jean Philippe Bertschy, analist la Vontobel, explicând că performanţa companiilor din sector este dată şi de creşterea preţurilor.

„Polarizarea dintre brandurile mari cu articole emblatice şi cele slabe a continuat fară încetare, chiar s-a accelarat în ultimele luni din cauza inflaţiei ridicate”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO