Business Internaţional

Este terminat: Renault îl acuză pe Carlos Ghosn că a plătit 50.000 de euro din banii companiei doar pentru a-şi organiza nunta la Palatul Versailles

Este terminat: Renault îl acuză pe Carlos Ghosn că a...

Autor: Alex Ciutacu

07.02.2019, 14:46 260

Compania Renault investighează un contract de sponsorizare cu Palatul Versailles, care include o plată de 50.000 de euro efectuată în benficiul fostului preşedinte al grupului, Carlos Ghosn, potrivit Reuters.

Compania plănuieşte să alerteze procurorii cu privire la această plată.

Renault a sponsorizat în trecut renovarea Palatului Versailles, însă în contractul de sponsorizare este acoperită şi închirierea palatului Grand Trianon pentru recepţia nunţii lui Ghosn din 2016, potrivit Le Figaro.

Producătorul auto l-a înlocuit pe Ghosn din poziţia de preşedinte şi CEO în data de 24 ianuarie, la două luni după ce el a fost arestat în Japonia în baza unor acuzaţii de fraudă financiară la Nissan.

Renault conduce o investigaţie internă pentru a descoperi ce bani au trecut din dreptul companiei în dreptul lui Ghosn. Până acum nu a semnalat public alte nereguli financiare.

Investigaţia a „descoperit că Ghosn a beneficiat personal de sponsorizarea de 50.000 de euro către Chateau Versailles”, a anunţat Renault astăzi.

„Renuault s-a decis să aducă aceste descoperiri în atenţia autorităţile judiciare”, transmite compania.

Ghosn rămâne în continuare deţinut în Japonia, cu permisiuni limitate de a răspunde public acuzaţiilor la adresa sa.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO