Business Internaţional

Enigmă în Ungaria: a cumpărat miliardarul preferat al premierului Orban un superiaht de la un oligarh rus sancţionat de UE?

Enigmă în Ungaria: a cumpărat miliardarul preferat al...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.08.2023, 00:00 89

Afaceristul miliardar Lorinc Mészáros, considerat omul-paravan pentru afacerile de miliarde ale familiei premierului Viktor Orban, şi-a cumpărat un nou iaht de lux. Aşa reiese din pozele publicate de 444.hu. Portalul a găsit că ambarcaţiunea a aparţinut unui oligarh rus care nu poate să călătorească în prea multe ţări deoarece se află sub sancţiunile impuse de Uniunea Europeană după ce Rusia a atacat Ucraina. 

În poze, Mészáros şi familia sa apar la bordul iahtului de lux ROSE D’OR. Vasul a fost văzut anul acesta în Malta şi în trei porturi siciliene. Pe 31 iulie, ambarcaţiunea a acostat în Napoli, apoi a navigat spre Amalfi şi Capri, cu omul de afaceri maghiar şi cu familia sa la bord. Iahtul este nou-nouţ, fiind lansat la apă chiar anul acesta.

Modelul, care poate găzdui 12 oaspeţi şi 13 membri ai echipajului, a fost construit în numai trei exemplare. Doar un plin al rezervoarelor de carburant costă 214.700 euro. Preţul ambarcaţiunii este de 75 milioane dolari.

Fostul proprietar este Konstantin Strukov, un oligarh bine-cunoscut în Rusia pentru legăturile strânse pe care le are cu Putin. 444.hu speculează că numele ROSE D’OR vine de la faptul că Strukov deţine una dintre cele mai mari mine de aur din Rusia. Oligarhul este unul din principalii finanţatori ai partidului preşedintelui Rusiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO