Business Internaţional

Emmanuel Macron denunţă slăbirea poziţiei Occidentului, din cauza "reacţiei relative" a SUA

Emmanuel Macron denunţă slăbirea poziţiei...

Autor: Mihai Draghici

15.02.2020, 14:33 75

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat regret, la Conferinţa pentru Securitate de la München, că poziţia Occidentului "a slăbit", în contextul unei "reacţii relative" din partea Statelor Unite şi a reconfigurării relaţiilor Washingtonului cu Europa.

"Poziţia Occidentului a slăbit concomitent cu o reacţie relativă din partea Statelor Unite", a declarat Emmanuel Macron în discursul rostit sâmbătă la Conferinţa pentru Securitate de la München, notând că Europa a devenit un continent care nu mai crede în viitor.

"Sunem din ce în ce mai afectaţi de alte proiecte şi de alte valori. Asistăm la o reacţie relativă din partea Statelor Unite şi la o reconsiderare a relaţiei cu Europa", a subliniat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Un eventual eşec al tandemului Franţa-Germania ar fi o "eroare istorică", a atras atenţia Emmanuel Macron, potrivit publicaţiei Bild.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO