Business Internaţional

Elvetienii de la Roche ofera 43,7 mld. $ pe 44% din Genentech

22.07.2008, 16:58 11

Conducerea Roche, cel mai mare producator de medicamente pentru cancer, a facut o oferta de 43,7 mld. dolari (27,5 mld. euro) pentru preluarea actiunilor pe care nu le detine in cadrul companiei americane Genentech, scrie Bloomberg.
Reprezentantii Roche, companie care detine deja 56% din Genentech, au declarat ca, in cazul realizarii tranzactiei, fiecare actionar al producatorului american cu sediul in San Francisco, California, ar urma sa primeasca 89 de dolari pe actiune in bani lichizi, cu 8,8% mai mult fata de pretul inregistrat pe data de 18 iulie.
Preluarea Genentech ar reprezenta cea mai mare achizitie a Roche de pana acum, aducandu-i castiguri intre 750 si 850 de milioane de dolari pe an. Genentech, care se afla pe locul doi in lume in dezvoltarea de biotehnologii, a oferit deja companiei elvetiene retetele pentru prepararea celor mai bine vandute medicamente anticancer ale Roche: Rituxan, Avastin si Herceptin.
In prima jumatate a lui 2008 profitul net al producatorului elvetian de medicamente a scazut la 5,73 miliarde de franci elvetieni (5,58 miliarde de dolari), fata de 5,86 miliarde de franci elvetieni in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de Tamiflu, unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru protectia impotriva gripei aviare produs de Roche, s-au redus cu 71% fata de 2007, la 327 de milioane de franci elvetieni (circa 320 mil. dolari), din cauza lipsei de contracte guvernamentale survenita odata cu incetarea pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO