Business Internaţional

Elveţienii de la Credit Suisse, anchetaţi în SUA pentru favorizarea evaziunii fiscale

 Elveţienii de la Credit Suisse, anchetaţi în SUA pentru favorizarea evaziunii fiscale

Autor: Anca Dumitrescu

15.07.2011, 15:43 626

Banca elveţiană este investigatăîn Statele Unite în cadrul unei anchete mai largi asupra unor băncisuspectate că au ajutat americani să eludeze fiscul, transmiteReuters.

Credit Suisse a anunţat că aprimit joi o scrisoare prin care a fost înştiinţată că esteanchetată de Departamentul de Justiţie în legătură cu serviciiletransfrontaliere de investment banking furnizate unor cetăţeniamericani.

În 2009, banca elveţiană UBS aplătit o amendă de 780 de milioane de dolari şi a acceptat săfurnizeze informaţii referitoare la aproape 5.000 de conturisecrete ale unor cetăţeni americani, pentru închiderea unei anchetedin SUA în care era acuzată de favorizarea evaziuniifiscale.

Patru actuali şi foşti bancheri aiCredit Suisse au fost puşi sub acuzare în februarie pentru că auajutat americani să evite plata impozitelor, dar banca a anunţatatunci că nu este investigată şi cooperează cuautorităţile.

"În conformitate cu obligaţiilelegale din Elveţia, vom continua că cooperăm cu autorităţileamericane pentru a rezolva aceste probleme", a anunţat vineriCredit Suisse.

Regiuni considerate paradisurifiscale la nivel mondial au fost supuse unor presiuni puternice înultimii ani, guvernele încercând să îşi majoreze veniturileafectate de criza financiară, iar ţări precum Elveţia au fostnevoite să coopereze mai mult la combaterea evaziuniifiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO