Business Internaţional

Electrolux cheltuie peste 3 mld. dolari cash pe o fabrică GE pentru a ajunge din urmă liderul Whirlpool

Electrolux cheltuie peste 3 mld. dolari cash pe o...

Autor: Luiza Chiroiu

08.09.2014, 12:51 473

Al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din lume, Electrolux, a încheiat cea mai mare achiziţie din istoria sa, urmând să plătească 3,3 miliarde de dolari cash către compania americană General Electric.

"Această achiziţie întăreşte angajamentul nostru faţă de domeniul electrocasnicelor şi oferă Electrolux oportunitatea de a accelera investiţiile noastre în inovaţii şi creştere la nivel global", a declarat Keith McLoughlin, CEO-ul companiei din Suedia.

Cumpărarea unităţii de electrocasnice a General Electric va duce la o creştere importantă a prezenţei Electrolux pe piaţa din Statele Unite, care este, de altfel, cea mai mare pentru producătorul suedez. În ultimii ani, vânzările Electrolux au stagnat în SUA.

Electrolux va putea folosi mărcile General Electric, Hotpoint şi GE Monogram.

Unitatea de electrocasnice a General Electric a înregistrat vânzări de 5,7 miliarde de dolari anul trecut, adică 4% din veniturile totale ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO