Business Internaţional

Efectele dezastrului din Japonia au redus deja producţia auto mondială cu 600.000 de maşini

Autor: Popescu Vlad

27.03.2011, 14:51 36

Producţia auto mondială ar putea pierde 600.000 de automobilepână la sfârşitul acestei luni, din cauza impactului crizei dinJaponia asupra fluxurilor comerciale din industria auto, careafectează oferta de materiale, piese şi alte elemente esenţiale,transmite Bloomberg.

Până vineri, circa 320.000 de autovehicule nu au mai fostasamblate din cauza problemelor generate de cutremurul din 11martie. A doua rundă de efecte urmează să se facă resimţită încă dela începutul lunii aprilie, când multe fabrici din America de Nordşi-ar putea reduce producţia după ce termină stocurile de piese,potrivit IHS Automotive.

"Următorul val de închideri vine când stocul de piese setermină. Rata la care se pierde producţie va creşte puternic odatăcu suspendarea activităţii fabricilor nord-americane", a afirmatvicepreşedintele IHS, Michael Robinet.

Toyota Motor, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţatcă a pierdut producţie de 140.000 de automobile, iar Honda are odeficienţă de 46.000 de maşini şi camioane şi 5.000 demotociclete.

Mazda a fost nevoită să reducă producţia cu 31.000 deautovehicule şi a suspendat comenzile la dealerii din Statele Unitepentru acele modele asamblate la cele două fabrici din Japonia, acăror activitate este afectată de întreruperea livrărilor depiese.

Nissan, General Motors şi alte companii nu au oferit încădetalii despre producţia pierdută în urma dezastrului din 11martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO