Business Internaţional

Economia americana a crescut in ciuda uraganelor

21.10.2005, 18:00 16

Fed - banca centrala a anuntat ca economia americana a continuat sa creasca in ciuda pagubelor provocate de uragane si a pretului in crestere al petrolului, relateaza BBC.

Desi furtunile nu au incetinit ritmul cresterii, ele au avut un impact. Fed a declarat ca 12 banci regionale au anuntat cresteri ale pretului energiei si combustibilului; o parte din aceste cresteri a fost transferata consumatorilor.

"In toate regiunile s-au raportat majorari ale costurilor cu energia, produsele derivate din petrol, materialele de constructii si transport naval."

Analistii considera ca probabilitatea mentinerii ritmului de crestere al ratei dobanzii este mare.

Ratele dobanzii au crescut in SUA de la 1% la 3,75%, pe masura ce situatia s-a imbunatatit, iar presiunile exercitate de inflatie s-au facut simtite.

Desi economia este inca in crestere, Fed a anuntat ca ritmul va fi unul moderat. Atlanta si Dallas sunt doua regiuni in care cresterea a fost puternic incetinita.

Industria constructiilor de locuinte a ramas puternica, in timp ce vanzarile en detail au inregistrat un ritm de majorare mai redus. Vanzarile de masini au scazut de asemenea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO