Business Internaţional

Echipajul avionului prăbuşit în Ucraina nu semnalase nicio problemă

Echipajul avionului prăbuşit în Ucraina nu semnalase...

Autor: Mihai Draghici

17.07.2014, 21:32 255

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului de pasageri malaysian în estul Ucrainei, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani.

Prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei este "un act terorist", a declarat preşedintele Petro Poroşenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgenţilor proruşi în acest incident.

Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei au revendicat doborârea a două avioane "ucrainene" joi, însă susţin că aeronava Malaysia Airlines a fost atacată de un avion de vânătoare ucrainean.

Potrivit corepondentului AFP, fragmente ale fuselajului, numeroase cadavre şi bagaje sunt pe un câmp, în zona Grabov, în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea Doneţk. Nu există supravieţuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO