Business Internaţional

După Franţa, şi Ungaria ia în vizor shrinkflaţia, obligând retailerii să afişeze produsele afectate de acest fenomen. Germania vrea o lege care să interzică practica înşelătoare

După Franţa, şi Ungaria ia în vizor shrinkflaţia,...

Autor: Catalina Apostoiu

14.01.2024, 08:43 213

Guvernul Ungariei va cere ma­rilor retaileri alimentari să afişeze începând cu luna martie avertizări de preţ legate de produsele a căror di­mensiune este mai redusă, a anunţat ministerul maghiar al economiei, scrie Reuters.

Inflaţia din Ungaria a atins un vârf de 25% în primul trimestru al anului trecut, cea mai ridicată din UE, ţara întâmpinând dificultăţi în a-şi revita­liza economia în condiţiile în care puterea de cumpărare este în scădere.

Date recente arată că vânzările de retail au avansat cu 0,8% în no­iem­brie în termeni lunari, deşi aces­tea au fost cu 8,7% mai mici în ter­meni anuali pe primele 11 luni ale anului pe fondul scăderii consumului.

Guvernul premierului Viktor Orban încearcă să revigoreze econo­mia, care a înregistrat prima creştere trimestrială dintr-un an în T3, cu alegeri locale şi în cadrul Parlamen­tului European la orizont.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO