Business Internaţional

Donald Trump sugerează că SUA ar trebui să accepte anexarea regiunii Crimeea de către Rusia

Donald Trump sugerează că SUA ar trebui să accepte...

Autor: Mediafax

01.08.2016, 11:57 981

Într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune ABC, Donald Trump a sugerat că oamenii din Crimeea îşi doresc să facă parte din Rusia. Cu toate acestea, Statele Unite nu au recunoscut legitimitatea referendumurilor din Crimeea şi consideră că acestea nu au fost realizate într-un mod echitabil. Din acest motiv, administraţia Obama a introdus sancţiuni economice împotriva Rusiei pentru anexarea teritoriului din Ucraina.

Întrebat de jurnalistul ABC News, George Stephanopoulos, dacă va recunoaşte anexarea regiunii Crimeea, Trump nu a infirmat această ipoteză, declarând că "Voi studia acestă problemă," adăugând că "Oamenii din Crimeea, din ce am auzit, ar prefera ca mai degrabă să fie cu Rusia, decât unde erau înainte. Şi trebuie ţinut cont şi de asta".

Cât priveşte implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, Trump a afirmat că "[Putin] nu se va implica în Ucraina, OK, doar ca să înţelegeţi. Nu se va implica în Ucraina, bine? Poţi nota asta." Stephanopoulos a replicat că "Ei bine, dar nu este deja acolo?" făcând referire la anexarea regiunii Crimeea în anul 2014. Candidatul republican a răspuns că "OK, într-un fel este acolo. Dar eu nu sunt acolo. Obama este. Sincer vorbind, acea întreagă parte de lume e în haos din timpul lui Obama, în pofida puterii despre care vorbeşti şi cu toată puterea NATO. (...) [Putin] A luat Crimeea."

Trump a mai declarat că Statele Unite vor "avea o relaţie mai bună cu Rusia" dacă va câştiga algerile prezidenţiale, adăugând că "Având o relaţie bună cu Rusia este un lucru pozitiv, nu negativ."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO