Business Internaţional

Donald Trump este acuzat în mod oficial că a încercat răsturnarea alegerilor prezidenţiale din 2020. Procurorul consideră că fostul preşedinte american a conspirat împotriva guvernului SUA

Donald Trump este acuzat în mod oficial că a încercat...

Autor: Valeriu Dănilă

02.08.2023, 13:31 96

Procurorii americani îl acuză în mod oficial pe Donald Trump că ar fi avut legături cu încercarea de răsturnare a alegerilor din 2020, scrie Financial Times.

Trump este acuzat de 4 infracţiuni printre care: conspiraţie pentru fraudă împotriva SUA, obstrucţionarea unor proceduri oficiale şi ameninţarea drepturilor individuale.

Rechizitoriul Departamentului de Justiţie provine dintr-o investigaţie condusă de Jack Smith privind presupusa amestecare în rezultatele alegerilor din 2020 şi încercările de a opri certificarea victoriei lui Joe Biden. Ancheta s-a concentrat pe acţiunile lui Trump, precum şi cele ale aliaţilor sau susţinătorilor,. premergătoare atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Atacul din 6 ianuarie a fost „un atac fără precedent asupra democraţiei americane”, a spus Jack Smith.

Potrivit rechizitoriului, şase complici s-au alăturat „eforturilor criminale” ale lui Trump de a anula rezultatele alegerilor din 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO