Business Internaţional

Donald Trump a strâns cu 200.000 mai puţini donatori pentru campania din 2024 decât pentru campania din 2020. Biden a atras chiar mai puţini donatori decât Trump, dar mai mulţi bani

Donald Trump a strâns cu 200.000 mai puţini donatori...

Autor: Alex Ciutacu

21.02.2024, 15:47 137

Donald Trump a intrat în ciclul electoral din 2024 cu aproximativ 200.000 de donatori mai puţin decât în campania de acum patru ani, ceea ce ridică întrebări cu privire la modul în care cei care îl susţin se raportează la contextul juridic în care se află fostul preşedinte american, potrivit FT.

Campania lui Trump şi comitetele de acţiune politică afiliate au atras circa 516.000 de donatori în a doua jumătate a anului 2023, comparativ cu 740.000 de donatori în aceeaşi etapă din campania precedentă.

Preşedintele Joe Biden a atras 473.000 de donatori în a doua jumătate a anului 2023, mai puţini decât Donald Trump, însă aproape dublu faţă de câţi a atras campania Biden în 2019, atunci când actualul preşedinte lupta pentru a fi nominalizarea Democraţilor.

Trump şi grupurile afiliate au strâns 189 de milioane de dolari de la donatori în 2023, în timp ce Biden a atras 202 milioane de dolari de la donatori. Astel, chiar dacă Joe Biden are mai puţini donatori, aceştia pariază sume mai mari pe actualul preşedinte decât pe fostul preşedinte.

Trebuie să menţionăm că nu este clar încă dacă Donald Trump va fi candidatul Republicanilor, însă aceasta este cel mai proabil rezulat în momentul de faţă.

În mod istoric, Trump s-a bazat pe mulţi donatori mici, care îi dau sume de sub 200 de dolari, în contextul în care mulţi dintre donatorii de pe Wall-Street i-au finanţat mai degrabă competitorii.

Sumele se mai schimbă şi lucrurile evoluează accelerat odată ce ne îndreptăm spre alegeri. Dacă ne uităm la cursa electorală din 2020, Biden a strâns atunci donaţii totale de 1 miliard de dolari, iar Trump a strâns circa 775 de milioane de dolari.

Predicţiile arată că alegerile elctorale din acest an ar putea fi cele mai scumpe din istoria SUA.

Donald Trump se confruntă cu diverse probleme legale şi este implicat în mai multe procese. Doar anul trecut, grupurile pro-Trump au cheltuit mai mult de 50 de milioane de dolari pe avocaţi şi alte cheltuieli de natură juridică.

Vineri, un tribunal din New York a decis că Trump trebuie să plătească amenzi şi penalizări de peste 350 de milioane de dolari după ce a fost acuzat de fraudă financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO