Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de luni

Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de luni

Autor: Mediafax

06.06.2011, 13:18 226

Dominique Strauss-Kahn intenţionează să pledeze nevinovat, luni,la acuzaţiile de agresiune sexuală care i se atribuie, în cursulunei audieri la instanţa penală din New York.

Audierea urmează să înceapă la ora 9.30 (16.30, ora României),iar fostul director FMI urmează să ia cuvântul scurt timp pentruprima dată după arestarea sa pe 14 mai.

Strauss-Kahn este consemnat la domiciliu din 20 mai, după ce adepus o cauţiune de un milion de dolari şi a oferit garanţii decinci milioane de dolari.

Fostul director FMI a respins cu cea mai mare fermitateacuzaţiile de tentativă de viol şi agresiune sexuală împotriva uneicameriste a Hotelului Sofitel din Manhattan.

Avocaţii săi, Benjamin Brafman şi William Taylor, au anunţat căStrauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de luni.

După citirea celor şapte capete de acuzare - referitoare latentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare -, judecătorulMichael Obus îl va întreba pe Strauss-Kahn dacă pledează vinovatsau nevinovat. Dacă ar pleda vinovat, ceea ce este foarteimprobabil, nu va mai avea loc niciun proces, iar fostul directorFMI va negocia cu judecătorul pedeapsa. Citiţi mai mult despreprocesul lui Dominique Strauss Kahn pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO