Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn a părăsit închisoarea şi se află în arest la domiciliu. Vezi în ce situaţii poate ieşi din apartament

Autor: Mediafax

21.05.2011, 09:50 590

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI)Dominique Strauss-Kahn, acuzat de infracţiuni de natură sexuală, aajunst vineri seara în clădirea din Manhattan în care va locuitemporar sub supraveghere constantă, după ce a părăsit închisoareaRikers Island, informează Mediafax.

Sosirea fostului ministru francez de Finanţe în această clădiresituată la sud de Broadway, în apropiere de Ground Zero, zona încare se înălţau înainte de 11 septembrie turnurile gemene, a fostconfirmată de poliţie pentru AFP.

"Este aici", a declarat un ofiţer de poliţie sub acoperireaanonimatului, în timp ce colegii săi înălţau baricade metalicepentru a menţine jurnaliştii la distanţă.

Dominique Strauss-Kahn a ieşit din închisoare după ce unjudecător newyorkez a aprobat toate documentele care fixeazăcondiţiile ce însoţesc eliberarea sa.

Mai multe adrese au fost indicate succesiv pentru clădirea încare va locui temporar fostul director al Fondului MonetarInternaţional, acuzat de infracţiuni de natură sexuală împotrivaunei cameriste.

Strauss-Kahn urma să se instaleze într-un apartament pe strada65 din Manhattan, dar locul a fost schimbat din cauza "invaziei"jurnaliştilor, care deranjau vecinii, a declarat vineri avocatulacestuia, William Taylor.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani va rămâne "câteva zile",potrivit judecătorului Michael Obus de la Curtea Supremă din NewYork, în această reşedinţă din apropiere de Ground Zero,aparţinând, potrivit presei locale, companiei Stroz Friedberg careasigură supravegherea sa la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO