Business Internaţional

Doi giganţi din lumea gamingului au bătut palma: Electronic Arts va cumpăra studiourile Codemasters, acord în valoare de 1,2 miliarde de dolari

Doi giganţi din lumea gamingului au bătut palma:...

Autor: Dorin Oancea

14.12.2020, 10:16 64

Compania de jocuri pe computer Electronic Arts a declarat luni că a ajuns la un acord pentru a cumpăra Codemasters printr-o afacere în valoare de 1,2 miliarde de dolari, sumă mai mare decît cea oferită de Take-Two Interactive Software, anunţă Reuters.

În cadrul tranzacţiei, acţionarii Codemasters vor primi 604 pence pe acţiune, reprezentând o primă de 13,1% până la ultimul preţ de închidere al acţiunilor companiei.

Preţul de tranzacţionare este, de asemenea, mai mare decât cele 485 pence pe acţiune oferite de Take-Two pentru Codemasters luna trecută.

Codemasters, cunoscut pentru jocurile sale Formula 1 pentru Playstation 4, a declarat că consiliul său de administraţie consideră că oferta EA este superioară propunerii Take-Two.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO