Business Internaţional

Dobânzile din zona euro ar putea creşte din cauza presiunilor inflaţioniste - oficial

Dobânzile din zona euro ar putea creşte din cauza presiunilor inflaţioniste - oficial

Autor: Popescu Vlad

27.02.2011, 16:26 16

Politica monetară din zona euro va fi înăsprită, din cauzapresiunilor inflaţioniste, însă autorităţile vor fi atente să nuafecteze negativ statele cu economii aflate în sitaţii maidificile, a declarat Mario Draghi, membru în Consiliul BCE, citatde Wall Street Journal, informează Mediafax.

Aşa-numita inflaţie de bază din zona euro este în continuare subcontrol, iar estimările sunt bine ancorate, însă "aparenţa unortensiuni inflaţioniste impune să evaluăm cu atenţie momentul şimetodele prin care vom restaura condiţiile monetare normale şidobânzile", a afirmat guvernatorul Băncii Italiei într-o întâlnirecu bancherii italieni.

"Politica monetară trebuie să prevină deteriorareaperspectivelor privind inflaţia", a arătat el.

Draghi este unul dintre candidaţii cu cele mai mari şanse să-lînlocuiască pe francezul Jean-Claude Trichet în funcţia depreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) în aceastătoamnă.
Oficialul a precizat că statele din zona euro cu economii mai slabenu trebuie să-şi facă griji cu privire la majorarea dobânzilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO