Business Internaţional

Directorul unei reţele de magazine şi-a donat bonusul de aproape 3 milioane de euro angajaţilor

 Directorul unei reţele de magazine şi-a donat bonusul...

Autor: Ştefan Stan

18.04.2013, 16:54 4974

Directorul unei reţele de magazine din Marea Britanie şi-a donat bonusul de performanţă în valoare de 2,4 milioane lire (2,8  milioane euro) angajaţilor, ca recompensă pentru prestaţia lor din ultimii trei ani de criză, traversaţi de companie, scrie Business Insider.

Şeful-minune este Lord Wolfson, CEO al companiei britanice Next, un lanţ de magazine care vinde haine şi articole de uz casnic.

Angajaţii care lucrează în cadrul companiei de cel puţin trei ani vor primi bonus 1% din salariul lor. Asta înseamna că un funcţionar cu un salariu mediu de 23.000 de euro pe  va primi 230 de euro.

Wolfson a numit actul “un gest de mulţumire şi apreciere pentru munca depusă şi angajamentul faţă de Next, din partea companiei către angajaţi, pe ultimii 3 ani, în timpul unei perioade foarte dificile”.

Magazinele Next au cunoscut un declin în vânzări în ultimii ani, din cauza scăderii bugetului alocat de consumatori pentru cheltuieli, dar Wolfson a reuşit să întoarcă situaţia, în prezent lanţul de magazine având vânzări foarte bune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO