Business Internaţional

Directorul unei companii îşi duce în fiecare an angajaţii să lucreze pe o plajă exotică timp de o lună

Directorul unei compani îşi duce în fiecare an angajaţii să lucreze pe o plajă exotică timp de o lună

Autor: Radu Racu

17.12.2012, 20:44 7408

Directorul şi fondatorul unei companii online îşi duce angajaţii în fiecare an să lucreze timp de o lună pe o insulă exotică, ca o metodă de a suda relaţiile dintre colegi, scrie Business Insider.

David Barret, directorul executiv şi unul dintre fondatorii firmei Expensify, cheltuie în fiecare an circa 30.000 de dolari pentru transportul şi mâncarea celor circa 20 de colegi pe care îi ia pe insulă în luna octombrie, iar cheltuielile de cazare revin fiecărui angajat. Excursia este opţională, însă până acum toaată lumea s-a înscris, afirmă Barret.

"Mereu caut un loc ieftin care să reunească treimea pe care o căutăm: sursă de energie electrică, internet şi plajă. Anul trecut a fost Vietnam, anul acesta am mers în sudul Thailandei", spune oficialul.

În luna petrecută pe plaje programul de lucru este normal, iar şedinţele se desfăşoară după calendarul obişnuit, pe plajă. Unii amngajaţi îşi închiriază casele din SUA în această perioadă pentru a acoperi cazarea din deplasare.

Expensify este un start-up american fondat în 2009, care a strâns până în prezent o finanţare de 67 de milioane de dolari. Compania furnizează servicii de gestiune contabilă online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO