Business Internaţional

Digitalizarea reduce costurile guvernelor locale din SUA

18.10.2009, 23:15 24

In cazul guvernelor, ca de altfel si al afacerilor, criza poatestimula creativitatea. In perioada de declin economic presiunilesunt mai intense in cazul guvernelor locale din Statele Unite, careau posibilitati mai reduse decat Washingtonul de a primi finantare,scrie The New York Times.

"Presiunile economice ne vor obliga sa fim mai eficienti si saschimbam modalitatile prin care furnizam servicii guvernamentale",este de parere Sonny Perdue, guvernatorul statului americanGeorgia.

Tehnologia este importanta pentruautoritati

Perdue a fost unul dintre cei 500 de guvernatori, executivi siacademicieni ce au participat luna aceasta la o conferintasponsorizata de IBM in parteneriat cu organizatia BrookingsInstitution, Universitatea din New York, institutul Urban Land sialte organizatii nonprofit, sub sloganul "Smarter Cities" (orasemai inteligente").

Participarea gigantului tehnologic IBM certifica faptul caincheierea unui parteneriat cu autoritatile locale poate aduceprofit si ca tehnologia are un rol important de jucat inadministrarea problemelor privind educatia, serviciile sociale,sanatatea publica sau utilizarea resurselor energetice.

Guvernele locale din Statele Unite, asemenea multor afaceri, seconfrunta cu un aflux considerabil de date, care pe zi ce trecedevine din ce in ce mai greu de organizat si administrat.

Agentiile guvernamentale colecteaza o serie de informatiiprivind avizele de constructii, cazurile de ajutor social sauplasamentele copiilor orfani la asistentii maternali. Tehnologia,potrivit unor experti din domeniul IT si unor oficialiguvernamentali, poate fi o unealta extrem de importanta pentru aputea eficientiza serviciile guvernamentale si pentru a ghidamasurile viitoare ale autoritatilor.

Relatiile autoritati - cetateni sunt inlesnite detehnologie

"Greseala pe care multi oameni o comit este ca ei cred caprocesul de colectare este ultima etapa la care datele suntsupuse", este de parere Michael Bloomberg, primarul orasului NewYork. Adevaratul obiectiv al autoritatilor locale esteinterpretarea acestora. "Chiar folosim aceste informatii", spuneBloomberg.

Interconectarea bazelor de date la nivel national poate ficruciala in anumite domenii.

Digitalizarea datelor din fiecare stat in parte nu va rezolvaproblema crizei, insa ar putea facilita raporturile autoritatilorcu cetatenii si, in ultima instanta, ar putea crea o punte pentruaccelerarea iesirii din recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO