Business Internaţional

Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull şi cel mai bogat austriac cu o avere de 15 miliarde de dolari, a murit la vârsta de 78 de ani

Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull şi cel mai bogat...

Autor: Alexandru Nanu

23.10.2022, 11:03 14008

Dietrich Mateschitz, care a devenit cel mai bogat om din Austria prin intermediul companiei Red Bull a murit la vârsta de 78 de ani, relatează Bloomberg.

Red Bull a anunţat moartea lui Mateschitz sâmbătă seară fără a oferi mai multe detalii.

Cunoscut sub numele de Didi, Mateschitz a fost cofondatorul Red Bull GmbH în 1984 împreună cu omul de afaceri thailandez Chaleo Yoovidhya, după ce a descoperit că băutura cu cofeină i-a uşurat oboseală de după un zbor îndelungat către Asia.

Cu sediul în Fuschl am See, un sat liniştit de la periferia Salzburgului, compania a început să vândă băutura răcoritoare în 1987, extinzându-se în ţările vecine în anii următori.

Până în anul 2020, Red Bull vindea zeci de milioane de doze în fiecare zi. Pe lângă produsul principal, compania comercializează o varietate de băuturi Red Bull, de la cola la tonice până la arome infuzate cu fructe de cactus. Compania a raportat venituri de 6,3 miliarde de euro (6,1 miliarde de dolari) în anul 2020.

Pilot şi pasionat de schi, Mateschitz şi-a construit o avere personală estimată la 15 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO