Business Internaţional

Dezvoltatorul ceh ECM a inregistrat o scadere a profitului de 65%

29.05.2007, 19:11 10

Dezvoltatorul ceh ECM Real Estate Investments a anuntat ca profitul in primul trimestru a scazut cu 65% din cauza cresterii costurilor necesare pentru acoperirea datoriilor si pentru realizarea unor proiecte noi, scrie Bloomberg.
Profitul a scazut la 821.000 de euro de la 2,3 mil. de euro cat inregistra anul trecut, conform declaratiilor oficialilor companiei cu sediul la Praga.
Veniturile nete din rente au crescut la 2,8 mil. de euro de la 501.000 de euro, in timp ce cheltuielile au crescut cu 82%, ajungand la 3 mil. euro.
Fondata in 1991, ECM a vandut actiuni in valoare de 80,7 mil. de euro intr-o oferta publica initiala in decembrie, pentru a finanta achizitia unor proprietati.
Compania avea in derulare 17 proiecte si alte patru proiecte de investitii in Republica Ceha si Rusia la sfarsitul lui 2006.
Presedintele ECM, Milan Janku, a afirmat ca ceea ce doreste compania este sa se concentreze pe "extinderea activitatii in alte tari din centrul si estul Europei".
Profitul operational inainte de scaderea costurilor pentru proiecte si a datoriilor a crescut cu 30%, ajungand la 5,1 mil. euro. Veniturile din reevaluarea investitiilor au scazut cu 37%, ajungand la 3,3 mil. euro in primul trimestru al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO