Business Internaţional

Dezastru pentru Apple în China: Vânzările de Iphone-uri au scăzut cu 24% în primele 6 săptămâni ale acestui an. Consumatorii chinezi preferă în continuare branduri locale

Dezastru pentru Apple în China: Vânzările de...

Autor: Valeriu Dănilă

05.03.2024, 16:30 129

Vânzările de telefoane Apple s-au prăbuşit în primele 6 saptămâni din 2024 în China, conform unei cercetări Counterpoint Research, scrie CNBC.

Firma a arătat că vânzările de Iphone-uri au scăzut 24% în această perioadă, în timp ce Apple a avut de înfruntat concurenţă acerbă din partea companiilor locale precum Huawei, Oppo, Vivo şi Xiaomi.

Cel mai bun performer a fost Huawei şi Honor, divizie desprinsă din Huawei ca urmare a sancţiunilor americane impuse în 2020.

Livrările de telefoane Huawei au crescut cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările Honor au crescut cu 2%.

Huawei este singurul rival al Apple în ceea ce priveşte telefoane high-end. Consumatorii s-au îndreptat spre Apple în momentul în care Huawei a pierdut accesul la tehnologia 5G pentru telefoanele mobile. Anul trecut, Huawei a lansat un smartphone numit Mate 60, cu conectivitate 5G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO