Business Internaţional

Deutsche Post da 5,4 mld. euro pe Exel

20.09.2005, 19:20 11

Deutsche Post, confruntata cu pierderea recenta a monopolului in domeniul postal, a hotarat achizitia companiei britanice Exel in schimbul a 3,7 miliarde de lire sterline (6,7 miliarde de dolari, 5,45 miliarde de euro), relateaza Bloomberg.

72% din aceasta suma va fi platita cash, restul fiind acoperit cu actiuni ale companiei germane.

Deutsche Post, cel mai important serviciu postal din Europa, va plati, in numerar, cate 1,83 eurocenti pentru fiecare actiune a Exel, conform declaratiilor lui Klaus Zumwinkel, directorul executiv al companiei germane.

Suma respectiva reprezinta cu 24% mai mult fata de pretul vehiculat in jurul datei de 1 septembrie, cand cele doua firme au facut, pentru prima data, publice tratativele pe care le poarta in acest sens.

Aceasta este cea mai importanta achizitie a lui Zumwinkel, care i-ar garanta acestuia din urma accesul pe piata europeana, care opereaza contracte logistice in valoare de circa 51 de miliarde de dolari (41,5 miliarde de euro).

Compania engleza Exel a inregistrat, anul trecut, vanzari de 11,4 miliarde de dolari (9,3 miliarde de euro).

Printre clientii sai se numara Ford Motor si Hewlett-Packard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO