Business Internaţional

Deutsche Post ajunge cel mai mare grup logistic european

19.09.2005, 17:59 8

Deutsche Post, cel mai mare furnizor de servicii postale european, va anunta in cursul zilei de azi finalizarea ofertei de preluare a companiei Exel, informeaza Financial Times.

Exel, firma britanica de logistica, va fi evaluata in urma tranzactiei la 5,3 miliarde de euro, iar rezultatul operatiunii va fi cel mai mare grup de logistica european.

Deutsche Post a lansat o oferta mixta formata din numerar si din actiuni care evalueaza titlurile Exel la 12,40 lire sterline (18,34 euro) per actiune. Titlurile vor totaliza 25-30 de procente din valoarea ofertei.

Grupul german propune o scadere a costurilor operationale de 200 de milioane de euro.

Klaus Zumwinkel, directorul executiv al Deutsche Post, este convins ca preluarea Exel va permite fostului monopol de stat sa raspunda cererii din partea clientilor care-si doresc ca administrarea depozitelor detinute precum si transportul produselor si materiilor prime sa fie asigurat de o singura companie.

In urma tranzactiei, John Allan, fostul director executiv al Exel, va deveni directorul diviziei de logistica, care va fi localizata in Bracknell, Marea Britanie. Preluarea reflecta dorinta de extindere a grupului german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO