Business Internaţional

Deutsche Boerse renunta la Euronext

16.11.2006, 17:35 7

Deutsche Boerse a decis sa renunte la oferta pentru rivala Euronext, facand astfel loc grupului NYSE pentru a cumpara bursa cu sediul in Paris si a crea prima piata transatlantica, titreaza Bloomberg.
"Aceasta decizie este bazata pe ideea ca o tranzactie sustinuta de ambele parti nu va putea fi atinsa", au spus cei de la Deutsche Boerse. Decizia pune capat intentiei directorului executiv Reto Francioni de a achizitiona Euronext, dupa un an de eforturi. In iunie Euronext a acceptat o oferta de la NYSE Group, operator al New York Stock Exchange.
"Pentru a avea vreo sansa la achizitionarea Euronext, Deutsche Boerse va trebui sa mareasca oferta considerabil", a spus Angela Knight, director executiv al Association of Private Client Investment Managers and Stockbrokers, cu sediul in Londra. Acest lucru "deschide usa pentru ca NYSE sa preia Euronext."
Deutsche Boerse si Euronext au inceput discutile pentru fuzionare in decembrie 2005. Negocierile au stagnat datorita divergentelor asupra problemelor ca de exemplu unde ar trebui sa se afle sediul noii companii. Discutiile s-au reluat in martie, atunci cand NASDAQ a licitat pentru London Stock Echange, a treia bursa de valori din lume ca marime. Euronext a demarat de asemenea discutii si cu NYSE Group si pe 2 iunie au ajuns la o intelegere.
Euronext, condusa de Jean-Francois Theodore, si CEO-ul NYSE Group, John Thain, au mers mai departe cu planul lor. Afacerea va crea o companie care va eclipsa Deutsche Boerse prin unirea burselor din San Francisco, Chicago si New York cu bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona. In total, bursa va lista companii cu o valoare combinata de 2.700 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO