Business Internaţional

Deutsche Bank, intre Allianz si Axa

07.03.2001, 00:00 12



Deutsche Bank a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca poarta discutii cu reprezentantii grupului francez AXA, cel mai mare asigurator european, pentru a incheia un acord in sectorul asigurarilor pentru persoane fizice, informeaza Mediafax.

AXA intentioneaza sa ofere servicii de asigurari prin intermediul filialelor Deutsche Bank, fara a deveni insa partener exclusiv al firmei germane. In schimbul acestor servicii, AXA va furniza, prin intermediul filialelor sale europene, serviciile Deutsche Bank 24, divizia de asigurari pentru persoane fizice, cea mai puternica divizie de retail a bancii germane.

AXA este interesata de dezvoltarea retelei de distributie a serviciilor sale in Germania si, in acest sens, conducerea companiei poarta discutii cu mai multe societati. Consolidarea pozitiei AXA pe piata din Germania, ar putea fi urmata de o incercare similara a companiei Allianz.

AXA a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 80 miliarde de euro (74,5 miliarde dolari), cu 20,3% mai mult decat veniturile incasate in anul precedent.

Daca negocierile se vor finaliza, tranzactia ar putea reprezenta o lovitura pentru compania germana Allianz, al doilea mare asigurator european in functie de veniturile incasate din prime, dar pe prima pozitie din perspectiva cotei de piata, principalul rival al companiei AXA.

In aceasta eventualitate, Allianz va trebui sa-si apere pozitia si ar putea fi obligata sa incheie, la randul sau, un acord cu Deutsche Bank.

Oficialii celor doua institutii au avut mai multe runde de negocieri in acest an, incercand sa ajunga la un acord de cooperare in domeniul distributiei de produse bancare sau de asigurari.

O decizie vizand intarirea legaturilor dintre cele mai puternice doua institutii financiare ale Germaniei ar putea determina o reorganizare a aliantelor de distributie dintre banci si companii de asigurare.

AXA este deja prezenta pe piata asigurarilor din Germania prin divizia AXA Colonia, in timp ce Allianz detine in Franta divizia AGF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO