Business Internaţional

Designerul Hilfiger cumpara marcile Karl Lagerfeld

15.12.2004, 00:00 19



Tommy Hilfiger a decis sa achizitioneze marcile inregistrate Karl Lagerfeld, miscare care ii va permite designerului si retailerului sa isi extinda marcile si sa isi consolideze prezenta pe piata de lux, relateaza Financial Times.



Intelegerea, ai caror termeni financiari nu au fost dezvaluiti, include Galeriile Lagerfeld si celelalte colectii, dar exclude contractele designerului german cu Chanel si Fendi. Lagerfeld va continua sa realizeze designul si sa acorde consultanta pentru marcile sale. David Dyer, presedinte si director executiv la Tommy Hilfiger, a declarat ca achizitia a reprezentat un prim pas important pentru strategia pe termen lung a companiei, care prevede dezvoltarea unui portofoliu cu mai multe marci.

"Numele Karl Lagerfeld este o emblema extraordiara", a spus acesta. Dyer a adaugat ca achizitia nu va aduce rezultate imediate avand in vedere ca noua colectie este deja in lucru, dar pe termen lung va contribui semnificativ la cifra de afaceri si la profit. In septembrie Dyer a declarat la o conferinta de retail ca grupul are o strategie de diversificare prin achizitii. Tommy Hilfiger planuieste sa extinda la nivel global marcile Lagerfeld, care sunt distribuite pe piete selecte din Europa si Asia, in special in magazinele de lux din Statele Unite.



Contractul se asteapta sa se finalizeze in urmatoarele treizeci de zile. Tommy Hilfiger, care se afla in centrul unei investigatii de probleme fiscale conduse de procurorii federali, cauta sa revigoreze imaginea marcii dupa ce consumatorii s-au plictisit de eternul rosu-alb-albastru. In acest an a lansat o colectie mai elaborata numita "H Hilfiger".



Rezultatele companiei au trecut de la profit la pierdere. Luna trecuta a intarziat lansarea rapoartelor pentru trimestrul doi si a retras previziunile initiale pentru anul fiscal 2005. Actiunile grupului au crescut cu 1,23 de procente la valoarea de 10,73 de dolari (8,03 euro) la Bursa din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO