Business Internaţional

Derivatele pe indicii americani au crescut, petrolul a atins minime după anunţul morţii lui Bin Laden

02.05.2011, 10:59 309

Derivatele pe indicii americani de acţiuni au crescut, iarpreţul petrolului a atins minimul ultimelor două săptămâni,în timpce dolarul american s-a apreciat luni faţă de un coş de valute dereferinţă, revenind de la minimele ultimilor 3 ani după cepreşedintele Obama a anunţat că Osama bin Laden a fost ucis, scrieBloomberg.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în urcare cu1,6%, depăşind pragul psihologic de 10.000 de puncte pentru primadată de la cutremurul din 11 martie, datorită optimismului căacţiunile de pe Wall Street vor creşte puternic. Indicele MSCI AsiaPacific a crescut cu 0,7% iar indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu0,4%.

Preţul petrolului a scăzut cu până la 2%, iar argintul s-adepreciat cu 10%, cel mai abrupt declin de la finele lui 2008.

Preţul petrolului Brent era în scădere cu 98 de cenţi la ora5:08 GMT (8:08 ora României), la 124,91 dolari pe baril, cu 2dolari sub maximul ultimilor 32 de luni, de peste 127 dolari pebaril, atins în aprilie. Cotaţia de referinţă pe piaţa americană acoborât în acelaşi timp cu 1,19 dolari, la 112,74 dolari pebaril.

"Sunt veşti bune pentru SUA, iar acest lucru înseamnă că dolaruleste atractiv. Acest lucru ar putea reduce povara cheltuielilormilitare şi să demonstreeze că operaţiunea lui Obama a fostcorectă", a spus pentru Bloomberg Kuniyuki Hirai, manager FOREX laBank of Tokyo-Mitsubishi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO