Business Internaţional

Deficitul bugetar al Spaniei a scazut cu 18% in primele patru luni, la 0,54% din PIB

25.05.2010, 17:36 25

Deficitul bugetar al statului spaniol a scazut cu 18% in primelepatru luni ale acestui an, la 5,661 miliarde euro, respectiv 0,54%din PIB, comparativ cu 6,908 miliarde euro in urma cu un an,potrivit datelor publicate marti de guvernul de la Madrid, citatede AFP.

Spania este unul dintre statele din zona euro unde exploziadeficitelor publice, in 2009, a provocat ingrijorare pe pietelefinanciare.

"Incasarile au inceput sa isi revina", a declarat Carlos Ocana,secretar de Stat insarcinat cu problemele bugetului, intr-oconferinta de presa.

Incasarile din impozite ale statului si autoritatilor locale aucrescut cu 4,4%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, se aratãintr-un comunicat al guvernului.

In cazul impozitelor pe venituri, incasarile s-au majorat cu 2%,iar cele din impozitele pe profit platite de companii au scazut cu16,7%.

Veniturile din TVA s-a majorat cu 13,6%, partial ca urmare aveniturilor generate de importuri si imbunatatirea vanzarilor pepiata interna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO