Business Internaţional

Declinul Germaniei

17.02.2003, 00:00 24

Cea mai mare si cea mai bogata natiune a Europei, Germania traverseaza o criza economica fara precedent. In ultimul sau numar, cunoscuta revista Businessweek analizeaza aceasta situatie si se intreaba daca Germania nu este la un pas de a avea aceeasi soarta pe care o are Japonia, avand vedere dorinta redusa a clasei politice de a face reforme. Germania este una din cele mai conservatoare tari din punct de vedere economic, iar acest lucru s-a intors ca un bumerang impotriva ei.
Din 1990, reunificarea cu estul a costat Germania aproximativ 700 miliarde de dolari si continua sa devoreze anual 4% din produsul intern brut. Una din problemele cele mai mari ale germanilor este piata muncii, care este extrem de rigida si care nu permite o mare marja de manevra.
Germania are un sistem de protectie sociala extrem de costisitor, ceea ce contribuie si mai mult in acest moment la declinul economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO