Business Internaţional

Declaraţie surprizătoare a unuia dintre avocaţii lui Sam Bankam-Fried: „A fost una dintre cele mai slabe mărturii pe care le-am văzut în faţa procurorilor”. Strategia celebrului avocat presupunea recunoaşterea acuzaţiilor pentru scăderea pedepsei

Declaraţie surprizătoare a unuia dintre avocaţii lui...

Autor: Valeriu Dănilă

12.12.2023, 16:49 162

Sam Bankman-Fried nu a ascultat sfaturile avocaţilor săi, este de părere David Mills, şeful echipei legale a fondatorului FTX, într-un interviu pentru Bloomberg.

„A fost una dintre cele mai slabe mărturii pe care le-am văzut în faţa procurorilor”, a arătat acesta.

David Mills consideră că dacă Sam Bankman-Fried s-ar fi descurcat mai bine în faţa instanţei ar fi putut spera la o achitare. Totodată, au fost importanţi şi cei cinci martori ai acuzării, care toţi au declarat că SBF a comis multiple fraude.

„Este aproape imposibil să câştigi un caz când trei sau patru martori, fondatori ai companiei, spun că eşti vinovat. Chiar dacă aceştia mint, este foarte greu să câştigi”, consideră Mills.

Strategia apărării gândită de echipa legală a lui SBF presupunea ca acesta să recunoască acuzaţiile şi să încerce convigerea juriului că a acţionat cu bună credinţă pentru salvarea FTX şi a fondurilor clienţilor.

Acest caz a fost unul dintre puţinele pierdute de celebrul avocat şi profesor la Stanford. „Am decis să nu mă mai implic atât de puternic emoţional într-un caz, aşa cum am făcut în acesta”, a declarat David Mills. Avocatul din New York a mai explicat pentru Bloomberg că nu va mai colabora cu SBF pentru depunerea unui apel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO