Business Internaţional

De la dormitoare la bucătării, europenii se întreabă cât de rece este prea rece

De la dormitoare la bucătării, europenii se întreabă...
05.11.2022, 08:21 2367

Mai mulţi oameni mor iarna decât vara şi nu doar pentru că este frig afară. Se pare că frigul din interior poate fi la fel de periculos. Datele europene privind sănătatea au arătat de mult timp că în climatele mai blânde, unde casele sunt adesea lipsite de curent şi slab încălzite, se înregistrează cele mai ridicate niveluri de mortalitate excesivă în timpul iernii. De exemplu, rata de mortalitate pe timp de iarnă în Portugalia este mult mai mare decât în Finlanda, conform Bloomberg.

În ciuda unei scăderi recente a preţului la gaze, autorităţile din domeniul sănătăţii publice se tem că, în ciuda costurilor ridicate ale energiei, mulţi europeni nu vor putea să-şi încălzească locuinţele în mod corespunzător în această iarnă. Anglia riscă o criză umanitară, a avertizat Michael Marmot, director al Institutului UCL pentru echitate în sănătate din Londra, în septembrie, în revista de cercetare BMJ. Serviciul Naţional de Sănătate înfiinţează “camere de război” non-stop pentru a gestiona cererea, afirmând că infecţiile respiratorii, cum ar fi Covid-19, gripa, pneumonia şi bronşita acută, ar putea umple până la jumătate din paturile de spital în această iarnă.

Cât de rece este prea rece? Public Health England are un răspuns: O temperatură interioară de 18 grade Celsius (65F) este minimă. Mai mult decât atât, reduceţi căldura şi vă confruntaţi cu riscuri pentru sănătate, cum ar fi creşterea tensiunii arteriale, formarea de cheaguri de sânge şi atacuri de cord, spune agenţia.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO