Business Internaţional

De ce a spus Steve Jobs "NU" unui televizor Apple

De ce a spus Steve Jobs "NU" unui televizor Apple

Autor: Ştefan Stan

22.03.2014, 12:06 3174

Steve Jobs, fondatorul Apple, ar fi spus executivilor companiei, cu un an înainte să moară, că nu doreşte să intre pe piaţa TV-urilor, conform cărţii “Imperiul bântuit: Apple după Steve Jobs, citată de Mashable.

Cartea despre gigantul IT, scrisă de Iwatani Kane, un fost reporter Wall Street Journal, descrie cele mai importante şedinţe ale Apple, la care participau doar executivii de top. Steve Jobs ar fi fost întrebat în ultima zi a unui eveniment din 2010 dacă are de gând să intre pe piaţa TV. Conform cărţii lui  Kane, fondatorul Apple a respins ideea fără ezitare.

“Industria televizoarelor este complicată. Nu aduce câştiguri, iar ratele de profit sunt foarte mici”, a spus Steve Jobs.  

Mulţi producători de televizoare s-au orientat către Smart TV-uri şi dispozitive cu rezoluţie 4K, care ar face consumatorii să plătească mai mult. Mulţi producători de televizoare susţin că deşi este posibil să iasă pe plus, ratele de profit sunt foarte mici.

Refuzul lui Jobs de a intra pe piaţa TV-urilor este în contradicţie cu ceea ce ar fi spus biografului Walter Isaacson, conform caruia Jobs a “creat o interfaţă pentru un televizor Apple”, pe care a descris-o ca un sistem integrat, care poate fi sincronizat cu toate dispozitivele companiei.

Tim Cook, CEO Apple, susţine că industria TV a fost o zonă de interes pentru companie şi în trecut.  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO