Business Internaţional

Cuvintele lăsate pe limbă de moarte a unora dintre cel mai faimoşi oameni din lume. ”Banii nu pot cumpăra viaţa”

Cuvintele lăsate pe limbă de moarte a unora dintre cel...

Autor: Alexandra Marcu

17.10.2015, 11:00 18260

Întotdeauna oamenii au fost interesaţi de cuvintele pe care le-au rostit ultima dată persoanele celebre, de cele mai multe ori îmbrăţişând sarcasmul, înţelepciunea, o glumă sau chiar o confirmare a ceea ce va obţine cineva de pe urma morţii lor. De la Arhimede, Napoleon Bonaparte, Darwin sau Thomas Edison până la Beethoven, Business Insider a întocmit o listă cu ultimele cuvinte celebre ale figurilor istorice faimoase din toate timpurile.

Karl Marx, filosof: “Ultimele cuvinte sunt pentru proştii care nu au spus destul”

Richard Feynman, fizician: “Nu-mi place să mor de două ori. E plictisitor.”

Matematicianul Arhimede a fost ucis în timpul Celui de-al Doilea Război Punic şi conform relatărilor istoricului Plutarh, un soldat s-a dus la Arhimede şi i-a spus să meargă cu el. Matematicianul a refuzat să plece şi i-a zis că trebuie să rezolva problema la care lucra. Înfuriat, soldatul l-a omorât. Ultimele sale cuvinte au fost: “Păstraţi distanţa faţă de diagrama mea, colegi!”

Napoleon Bonaparte, militar francez şi lider politic: “Franţa, armata, liderul armatei, Josephine.”

Humphrey Bogart, actor: “Nu trebuia niciodată să trec de la whisky la martini.”

Cezar Augustus, primul împărat roman: “Am găsit Roma de lut, o las de marmură.”

Joe DiMaggio, jucător de baseball: “În sfârşit ajung să o văd pe Marilyn.”

Charles Darwin, cel mai cunoscut pentru contribuţia sa la teoria evoluţionistă: “Nu sunt deloc speriat de moarte.”

Bob Marley, muzician: “Banii nu pot cumpăra viaţa.”

Leonardo da Vinci, inventator şi pictor: “Am jignit lumea şi pe Dumnezeu că munca mea nu a atins calitatea pe care ar fi trebuit să o aibă.”

Maria Antoaneta, regina Franţei, în timp ce urca pe schelă ca să fie omorâtă prin ghilotinare l-a călcat din greşeală pe picior pe cel care trebuia să o execute şi a spus: “Iartă-mă. Nu am făcut asta intenţionat.”

Michel de Nostradamus: “Nu o să mă găsiţi viu la răsărit.”

Adams şi Thomas Jefferson au început ca şi rivali, dar mai târziu au devenit prieteni. Când Adams era în pragul morţii, pe 4 iulie, ultimele sale cuvinte au fost: “Thomas Jefferson trăieşte.” John Adams a fost al doilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Sir Arthur Conan Doyle, cunsocut pentru scrierea operelor cu Sherlock Holmes i-a spus soţiei: “Eşti minunată.”

Ludovic van Beethoven a fost un compozitor şi pianist surd până la sfârşitul vieţii şi câteva declaraţii spun că ultimele sale cuvinte au fost: “O să aud în Rai”, în timp ce alte mărturii susţin că Beethoven a exclamat: “Aplaudaţi prieteni, comedia a luat sfârşit”. În ciuda acestor lucruri, alţi critici susţin că după ce un editor i-a adus 12 sticle de vin, ultimele sale cuvinte au fost: “Mare păcat, mare păcat, prea târziu!”.

James Brown, cântăreţ: “Mă duc în seara asta.”

Thomas Editor a fost un inventator şi un om de afaceri care imediat după ce a ieşit din comă, a deschis ochii şi i-a spus soţiei: “E foarte frumos acolo.” Probabil se referea la priveliştea pe care o vedea pe geam.

Actorul Leonard Nimoy a postat pe Twitter: “O viaţă e ca o grădină. Poţi avea parte de momente perfecte, dar nu le poţi păstra decât în memorie. LLAP”. În engleză, LLAP, este o prescurtare pentru: “Trăieşte mult şi prosper”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO