Business Internaţional

Cutremur puternic în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Cutremur puternic în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Autor: Mediafax

23.06.2011, 09:46 789

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7 s-a produs joidimineaţa în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, declanşândo scurtă avertizare de tsunami în regiunea deja devastată de un valseismic la 11 martie.

Agenţie de meteorologie japoneză a declarat că seismul s-aprodus la ora 06.51 dimineaţa (00.51 ora României), la aproximativ50 de kilometri în largul Miyako (prefectura Iwate), la o adâncimede 20 de kilometri în Oceanul Pacific.

Institutul american de geofizică USGS a înregistrat hipocentrulla 32 de kilometri adâncime.

Agenţia a emis imediat un "avertisment" de tsunami de maxim 50de centimetri înălţime pe coastele prefecturilor Iwate şiAomori.

Aproximativ 8.000 de locuitori din Iwate au primit instrucţiunisă se îndepărteze de coastă, a anunţat televiziunea publicăNHK.

Dar după ce au constatat că nu există nicio creştere anormală anivelului mării în zona de coastă, agenţia de meteorologie aridicat "avertismentul" la mai puţin de o oră de la cutremur.

Potrivit NHK, nu au fost semnalate victime sau pagubemateriale.

Traficul trenurilor de mare viteză Shinkansen a fost suspendattemporar ca măsură de securitate.

Alerta de tsunami este declanşată atunci când există risculproducerii unor valuri de doi metri, chiar trei metri înălţime -alertă maximă. Citiţi mai mult despre cutremurul din Japonia pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO