Business Internaţional

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, produs în nordul statului Chile

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, produs în nordul...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

02.11.2018, 10:01 201

Un seism cu magnitudinea de 6,2 grade s-a produs, în cursul zilei de joi, în nordul statului Chile, la 115 kilometri de localitatea Cruz de Machacamarca din Bolivia, şi la 118 kilometri de oraşul Iquique din Chile, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul seismului a fost în nordul statului Chile, la 115 kilometri de Cruz de Machacamarca, Oruro (Bolivia), la 118 kilometri de Iquique, Tarapacá (Chile), şi la 196 de kilometri de oraşul Tacna (Peru).

Seismul a fost resimţit puternic în nordul statului Chile, unde a provocat panică, dar şi în Peru şi Bolivia informează cotidianul Daily Express.

Momentan nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase, însă în unele zone din Chile s-au înregistrat alunecări de teren, unele drumuri fiind blocate.

Cutremurul s-a produs joi, la ora locală 19:19 (ora României, vineri, 00:19), având epicentrul la o adâncime de 91 de kilometri.

Postul radio Paulina din Chile a relatat că seismul a dus la blocarea drumului spre mica localitate Camiña, aflată la 38 de kilometri sud de epicentrul cutremurului.

Iquique este o destinaţie turistică populară, cu numeroase clădiri istorice din secolul al XIX-lea şi un cazino pe malul mării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO