Business Internaţional

Cursa pentru Casa Albă: Joe Biden are un avans de 10 puncte în faţa lui Donald Trump, arată un sondaj realizat de Wall Street Journal

Cursa pentru Casa Albă: Joe Biden are un avans de 10...

Autor: Eduard Ivanovici

02.11.2020, 16:05 354

Joe Biden, fostul vicepreşedinte al Statelor Unite, are un avans semnificativ în faţa lui Donald Trump, majoritatea alegătorilor declarând că nu sunt de acord cu modul în care preşedintele a gestionat pandemia de coronavirus, arată un sondaj realizat de Wall Street Journal şi NBC News, citat de CNBC.

Candidatul Partidului Democrat ar avea un avans de 10 puncte faţă de actualul lider de la Casa Albă: 52% dintre alegători l-ar fi votat deja pe Joe Biden, comparativ cu un procent de 42 pentru Donald Trump.

Avantajele lui Biden sunt reprezentate de afro-americani (Biden are 87% şi Trump 5%), alegătorii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani (60% la 32%) şi femei (57% la 37%).

Peste 92 de milioane de americani au votat în primele faze ale alegerilor, reprezentând 66,8% din totalul voturilor din timpul ultimelor alegeri. Potrivit sondajului citat de CNBC, 57% dintre americani văd un impact negativ în economie din cauza politicilor lansate de Trump în contextul crizei provocate de COVID-19.

Datele furnizate de US Elections Project estimează că numărul de voturi va atinge pragul de 150 de milioane, 65% dintre totalul alegătorilor eligibili, adică cea mai mare rată din 1908 încoace.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO