Business Internaţional

Cursa pentru Casa Albă continuă: Partidul Democrat invocă Amendamentul 25 al Constituţiei şi vrea ca Trump să îşi transfere puterile către vicepreşedintele Mike Pence, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale

Cursa pentru Casa Albă continuă: Partidul Democrat...

Autor: Eduard Ivanovici

09.10.2020, 15:21 320

Doctorul lui Donald Trump a declarat că liderul de la Casa Albă a răspuns „extrem de bine” la tratamentul pentru COVID-19 şi se poate întoarce la apariţiile publice, transmite BBC.

Preşedintele american, în vârstă de 74 de ani, a declarat că va efectua vineri încă un test pentru coronavirus şi speră să organizeze un miting de-a lungul weekendului. Ieri, Trump anunţa că nu plănuieşte să participe la întâlnirea virtuală cu Joe Biden, candidatul Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

„Nu îmi voi irosi timpul cu o dezbatere virtuală. Nu despre asta sunt dezbaterile”, a spus Trump. Între timp, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi cel mai puternic Democrat din Washington, a declarat că va întocmi o comisie pentru a analiza capacităţile lui Trump de a conduce administraţia prezidenţială, invocând al douăzeci şi cincilea amendament al Constituţiei.

Pelosi a adăugat că starea de sănătate a preşedintelui prezintă prea multe incertitudini. Totuşi, şansele ca Trump să îşi cedeze puterile vicepreşedintelui Mike Pence, potrivit prevederilor amendamentului, rămân mici întrucât Partidul Republican este majoritar în cadrul Senatului.

Amendamentul 25 a fost introdus după asasinarea lui John F. Kennedy din 1963 pentru a clarifica problemele privind transferul puterilor prezidenţiale. Democraţii se concentrează asupra Secţiunii 4, care spune că preşedintele poate fi înlăturat în cazul în care starea de sănătate nu îi permite să îşi îndeplinească atribuţiile.

A doua dezbatere dintre Joe Biden şi Donald Trump va avea loc pe 15 octombrie, iar ultima etapă a alegerilor prezidenţiale din 2020 este programată pe 3 noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO