Business Internaţional

"Cumpără tot", atmosfera care domneşte pe Wall Street, pe o piaţă cum "nu s-a mai văzut"

"Cumpără tot", atmosfera care domneşte pe Wall Street, pe o piaţă cum nu s-a mai văzut. Când se sparge balonul entuziasmului?

Autor: Radu Racu

19.02.2011, 12:48 38

Investitorii continuă să intre la cumpărare pebursa americană, menţinând indicii bursieri pe celmai lung avans de la Marea Criză din anii 30, în ciudaavertismentelor privind supraevaluarea cotaţiilorcare se îndreaptă spre o iminentă corecţie, scrie Reuters.

Săptămâna aceasta indicii bursieri de pe WallStreet au închis pe creştere, al treilea avans săptămânalconsecutiv. Indicele Standard&Poor's 500 a urcat cu 6,8% anulacesta, şi cu 20% în ultimele şase luni.

"N-am mai văzut o piaţă ca asta. Toate standardele tehnice şicantitative imi arată că piaţa se află la nivele extreme. Darindiferent cum începem dimineaţa, cumpărătorii continuă săintre în piaţă", spune Paul Mendelson, strateg şef pesegmentul de investiţii în ultimii 35 de ani la Windham FinancialServices.

Trendul acţiunilor care se urnesc greu în prima parte a şedinţeide tranzacţionare dar prind viteză spre final durează de mai multesăptămâni, pe măsură ce investitorii văd salturile mici drept unmotiv de cumpărare.

Indicii bursieri americani au închis şedinţa devineri cu creşteri de până la 0,6%. Indicele Standard&Poor's500 a urcat cu 0,2%, piaţa Nasdaq s-a apreciat cu 0,08% în timp ceDow Jones a câştigat 0,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO