Business Internaţional

Cum arătă zgârie-norii viitorului. Galerie FOTO

Proiectele de zgârie-nori

Proiectele de zgârie-nori

Autor: Ştefan Stan

29.03.2014, 11:20 2014
Un concurs de design architectural organizat de eVolo Magazine a dat naştere unor concepte care aduc schimbări radicale modului tradiţional în care zgârie-norii sunt construiţi, proiectele variind de la turnuri ecologice în Amazon, la imobile cu acoperiş rabatabil, scrie Daily Mail.  

În cadrul competiţiei de design au fost prezentate o serie de modele arhitecturale unice, precum un turn plasat în deşert, construit din nisip, un „oraş în cer” pentru Detroit şi Los Angeles sau un zgârie-nori în mijlocul pădurii tropicale.

eVolo a primit 525 de proiecte din 43 de ţări, însă juriul a trebuit să selecteze numai trei concepte de design pe care să le premieze.

Câştigătorul concursului a fost Yong Ju Lee din SUA, pentru proiectul numit „Vernacular Versatility”. Conceptul propune implementarea unei reţete tradiţionale arhitecturale coreene într-un context contemporan. Design-ul lui Lee presupune un acoperiş ajustabil, care ajută la un bun control al luminizităţii locuinţelor.

Locul Doi a fost acordat lui Mark Talbot şi Daniel Markiewicz pentru “Car and Shell” (Maşină şi Scoică), care propune un oraş în aer în Detroit.

Un alt premiat a fost proiectul Rainforest Guardian (Gardianul Pădurii Tropicale). “Gardianul” ar urma să fie amplasat în inima pădurii tropicale şi să aibă un turn de apă cu o staţie de pompieri, o agenţie meteorologică şi laboratoare de cercetare ştiinţifică. Turnul ar trebui să vegheze în Amazon şi să prevină incendiile prin colectarea de apă în sezonul musonic şi irigarea terenului în sezonul uscat.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO