Business Internaţional

Cum a castigat Sting pe mana lui Donald Trump

18.08.2003, 00:00 17



Sting ii poate multumi miliardarului Donald Trump pentru unul din cele mai facile castiguri pe care le-a avut vreodata, in valoare de 1,25 milioane de dolari.



Starul rock a acceptat sa fie numit in functia de purtator de cuvant al SLS International, companie care produce difuzoare de inalta calitate. Dar inainte de a face orice fotografie in noua functie, Sting si-a vazut valoarea pachetului de actiuni pe care il detine in Springfield, companie cu sediul in Missouri, crescand de sase ori.



Acest lucru se datoreaza celei mai recente afaceri a lui Donald Trump, compania Trump Grande International din Miami. Magnatul american a anuntat ca va cumpara difuzoare de la SLS in valoare de 7,1 milioane de dolari. Anuntul a facut ca actiunile companiei SLS sa explodeze. Pretul pe actiune a urcat vertiginos de la 51 de centi pe 24 iunie la 1,52 de dolari, joia trecuta.



John Gott, presedintele SLS, a declarat: "A fost un lucru minunat sa-l atragem pe Sting la noi. I-am trimis difuzoarele la casa pe care o detine in Malibu, California. A ascultat muzica la ele, iar a doua zi a sunat inapoi si a zis 'da'." La randul sau, Sting a afirmat: "Sa asculti muzica acasa la boxele SLS este ca si cand ai asculta un concert live."



Dar, in loc de a fi platit pentru a ocupa functia de purtator de cuvant al companiei SLS, un contract care ar fi durat doi ani, Sting a fost de acord cu alta oferta. Cantaretul american a acceptat optiuni in valoare de un milion de dolari, cu 25 de centi pe actiune. Acesta era pretul cand au inceput negocierile, a precizat John Gott.



Difuzoarele produse de SLS au la baza tehnologia "ribbon driver", care a fos dezvoltata in decursul anului trecut de catre Igor Levitsky, un fizician ucrainian care lucreaza in domeniul electro - acustic, si folosesc o membrana de plastic fabricata de Dupont.



John Gott a declarat ca difuzoarele pe care le produce compania sa "au o distorsiune a sunetului mai mica cu 20%" decat cele ale companiilor rivale Bose si Wilson Audio Specialties. Nici una din aceste doua companii nu a contracarat aceasta afirmatie. Cei de la Wilson s-au multumit doar sa spuna "Noi nu ne comparam produsele cu cele ale altor companii". Cei de la Bose nu au dat nici un raspuns.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO