Cum a castigat Sting pe mana lui Donald Trump

Autor: Florin Cepraga 18.08.2003


Sting ii poate multumi miliardarului Donald Trump pentru unul din cele mai facile castiguri pe care le-a avut vreodata, in valoare de 1,25 milioane de dolari.



Starul rock a acceptat sa fie numit in functia de purtator de cuvant al SLS International, companie care produce difuzoare de inalta calitate. Dar inainte de a face orice fotografie in noua functie, Sting si-a vazut valoarea pachetului de actiuni pe care il detine in Springfield, companie cu sediul in Missouri, crescand de sase ori.



Acest lucru se datoreaza celei mai recente afaceri a lui Donald Trump, compania Trump Grande International din Miami. Magnatul american a anuntat ca va cumpara difuzoare de la SLS in valoare de 7,1 milioane de dolari. Anu ntul a facut ca actiunile companiei SLS sa explodeze. Pretul pe actiune a urcat vertiginos de la 51 de centi pe 24 iunie la 1,52 de dolari, joia trecuta.



John Gott, presedintele SLS, a declarat: "A fost un lucru minunat sa-l atragem pe Sting la noi. I-am trimis difuzoarele la casa pe care o detine in Malibu, California. A ascultat muzica la ele, iar a doua zi a sunat inapoi si a zis 'da'." La randul sau, Sting a afirmat: "Sa asculti muzica acasa la boxele SLS este ca si cand ai asculta un concert live."



Dar, in loc de a fi platit pentru a ocupa functia de purtator de cuvant al companiei SLS, un contract care ar fi durat doi ani, Sting a fost de acord cu alta oferta. Cantaretul american a acceptat optiuni in valoare de un milion de dolari, cu 25 de centi pe actiune. Acesta era pretul cand au inceput negocierile, a precizat John Gott.



Difuzoarele produse de SLS au la baza tehnologia "ribbon driver", care a fos dezvoltata in decursul anului trecut de catre Igor Levitsky, un fizician ucrainian care lucreaza in domeniul electro - acustic, si folosesc o membrana de plastic fabricata de Dupont.



John Gott a declarat ca difuzoarele pe care le produce compania sa "au o distorsiune a sunetului mai mica cu 20%" decat cele ale companiilor rivale Bose si Wilson Audio Specialties. Nici una din aceste doua companii nu a contracarat aceasta afirmatie. Cei de la Wilson s-au multumit doar sa spuna "Noi nu ne comparam produsele cu cele ale altor companii". Cei de la Bose nu au dat nici un raspuns.