Business Internaţional

Cu bancherul la psihiatru: epuizarea este boala deceniului în sectorul financiar din Elveţia

Cu bancherul la psihiatru: epuizarea este boala deceniului în sectorul financiar din Elveţia
25.08.2010, 17:48 29

Bancherii elveţieni stresaţi au început să primească subvenţiipentru consiliere psihologică, pe măsură ce numărul de cazuri deepuizare a angajaţilor din sectorul financiar a crescut, scrieBloomberg.

Compania Zurich Financial Services oferă discounturi de 30%pentru şedinţele de psihoterapie într-o reţea de 70 de specialişti.O alată companie de servicii financiare, Baloise Holding,intenţionează să introducă de anul viitor şedinţele de psihoterapieîn asigurarea medicală.

Cazurile de epuizare erau de obiciei asociate cu medicii, însăconcedierile masive din instituţiile financiare au dus lasuprasolicitarea angajaţilor care au rămas să ducă povara. De laîncepera crizei, în anul 2007, circa 340.000 de angajaţi din bănci,firme de brokeraj şi societăţi de asigurare şi-au pierdut locul demuncă.

Potrivit unui studiu al autorităţilor, circa 41% din angajaţiidin Elveţia suferă de stres ridicat la locul de muncă, iar 10%manifestă stări de anxietate. Principalii angajaţi supuşi la acesteriscuri sunt cei din sectorul financiar-bancar, se arată înstudiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO